Creative Nonfiction

Showing 1 to 9 of 28 (4 Pages)

Kitchen Without BordersTake your taste buds on a voyage around the world with these traditional and much-loved recipes from around the world. Across continents and borders, you can cook up a storm with your family. Choose a destination and create a foodie staycation at home, starting with your kitchen. Heartwarming and delicious, this cookbook is a must for getting a taste of what authentic cookin..

RM12.00

Ex Tax: RM12.00

rating

Buku Aku Dan Kandungan Luar Biasa : Perjalanan Gestational Thrombocytopenia berkisarkan pengalaman penulis didiagnos Gestational Thrombocytopenia, keadaan luar biasa kandungan yang jarang berlaku. Perkongsian cerita ini adalah bertujuan untuk memberi pengetahuan mengenai Gestational Thrombocytopenia serta pengurusannya. Walaupun, ianya adalah kandungan ketiga, ianya tetap menjadi pengalaman ..

RM9.00

RM18.00

Ex Tax: RM9.00

-50%
rating

..

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Catatan Perjalanan Hidup Cikgu Doktor mengisahkan perjalanan kerjaya penulis sebagai seorang doktor perubatan kepada seorang pensyarah perubatan di sebuah universiti awam di Malaysia...

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Setinta MadahRamai yang seringkali mempunyai perasaan negatif apabila kita menyebut perkataan “pinjam” atau “meminjam”. Pelbagai reaksi yang akan dapat dizahirkan atau diujarkan apabila mendengar perkataan ini. Dalam buku kecil ini, saya cuba membawa pembaca kepada dimensi yang berbeza apabila dikaitkan dengan konotasi perkataan “pinjam-meminjam” ini. Segala cerita dan contoh adalah berdasarkan ke..

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Naskah Antologi Cerpen Dari Hati menggarap nilai kasih sayang dan nilai kemanusiaan tanpa membezakan bangsa dan budaya. Kasih sayang seorang ayah yang tiada sempadan serta semangat persahabatan yang sejati. Di dalam naskah ini juga menceritakan kesengsaraan yang dialami sendiri oleh penulis sewaktu ditimpa kemalangan jalan raya. Selain itu, kandungan naskah ini dapat memotivasikan diri pembaca dan..

RM12.00

Ex Tax: RM12.00

rating

Ebook OKU Aktif ini memfokuskan 9 jenis senaman ringkas yang sesuai kepada golongan orang kurang upaya (OKU). Senaman ini telah dilaksanakan secara atas talian bersama pelatih OKU di negeri Kelantan semasa tempoh kawalan pergerakan dilaksanakan. Karya ebook ini adalah sebagai panduan dan rujukan kepada semua anak-anak istemewa untuk kekal aktif  ..

RM8.00

Ex Tax: RM8.00

rating

Jauh berjalan luaslah pandangan. Kata-kata ini memang ada benarnya. Mengembara dan tinggal di negara orang sesungguhnya banyak mengajar erti suka duka kehidupan. Belajar untuk bersyukur, redha dan juga mengenali diri. Dalam buku kecil ini, coretan sebuah pengalaman sepanjang tinggal di negara Kanggaru yang telah 8 tahun ditinggalkan. Namun memori yang tersemat di minda tetap utuh u..

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

..

FREE

Ex Tax: FREE

rating
Showing 1 to 9 of 28 (4 Pages)