Creative Nonfiction

Showing 1 to 9 of 33 (4 Pages)

Kitchen Without BordersTake your taste buds on a voyage around the world with these traditional and much-loved recipes from around the world. Across continents and borders, you can cook up a storm with your family. Choose a destination and create a foodie staycation at home, starting with your kitchen. Heartwarming and delicious, this cookbook is a must for getting a taste of what authentic cookin..

RM12.00

Ex Tax: RM12.00

rating

Anda dijemput untuk menelusuri ranjau dan liku kehidupan seorang pelajar yang sangat kerdil suatu ketika dahulu dalam memperjuangkan sebuah kejayaan untuk mengubah nasib keluarga. Setiap peluang harus digapai dan kekuda perlu diperkukuhkan untuk mengharungi derasnya arus cabaran dalam mendaki kejayaan. Syukur, si kerdil itu telah berjaya, dan dititipkan setiap kenangan dalam eBook ini. Anda s..

RM9.90

Ex Tax: RM9.90

rating

Buku Aku Dan Kandungan Luar Biasa : Perjalanan Gestational Thrombocytopenia berkisarkan pengalaman penulis didiagnos Gestational Thrombocytopenia, keadaan luar biasa kandungan yang jarang berlaku. Perkongsian cerita ini adalah bertujuan untuk memberi pengetahuan mengenai Gestational Thrombocytopenia serta pengurusannya. Walaupun, ianya adalah kandungan ketiga, ianya tetap menjadi pengalaman ..

RM9.00

RM18.00

Ex Tax: RM9.00

-50%
rating

ADVISOR Professor Dato’ Ir. Dr. Abdul Rahman MohamedEDITORS Sharifah Darweena Syed Ahmad Amir Feisal (B.Sc. 2007) • Marziana Mohamed Alias (B.Comm. 2005)ARTWORK Alec Chin (B.Comm. 1992) CONTRIBUTORS Amyrulhan Azhari (B.Comm. 2001) • Dange Mubarak Sanusi (MSc. 2023) • Dr. Nasha RodziadiKhaw (B.Sc. 2008) • Dr. Sufyan Rashid (PhD. 2022) • ICBIM Organizer • Isyam Amran (M. Ed. 2004) • Izadiana Ishak A..

FREE

Ex Tax: FREE

rating

Banjir yang Istimewa..

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Catatan Perjalanan Hidup Cikgu Doktor mengisahkan perjalanan kerjaya penulis sebagai seorang doktor perubatan kepada seorang pensyarah perubatan di sebuah universiti awam di Malaysia...

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Setinta MadahRamai yang seringkali mempunyai perasaan negatif apabila kita menyebut perkataan “pinjam” atau “meminjam”. Pelbagai reaksi yang akan dapat dizahirkan atau diujarkan apabila mendengar perkataan ini. Dalam buku kecil ini, saya cuba membawa pembaca kepada dimensi yang berbeza apabila dikaitkan dengan konotasi perkataan “pinjam-meminjam” ini. Segala cerita dan contoh adalah berdasarkan ke..

RM5.00

Ex Tax: RM5.00

rating

Naskah Antologi Cerpen Dari Hati menggarap nilai kasih sayang dan nilai kemanusiaan tanpa membezakan bangsa dan budaya. Kasih sayang seorang ayah yang tiada sempadan serta semangat persahabatan yang sejati. Di dalam naskah ini juga menceritakan kesengsaraan yang dialami sendiri oleh penulis sewaktu ditimpa kemalangan jalan raya. Selain itu, kandungan naskah ini dapat memotivasikan diri pembaca dan..

RM12.00

Ex Tax: RM12.00

rating

Ebook OKU Aktif ini memfokuskan 9 jenis senaman ringkas yang sesuai kepada golongan orang kurang upaya (OKU). Senaman ini telah dilaksanakan secara atas talian bersama pelatih OKU di negeri Kelantan semasa tempoh kawalan pergerakan dilaksanakan. Karya ebook ini adalah sebagai panduan dan rujukan kepada semua anak-anak istemewa untuk kekal aktif  ..

RM8.00

Ex Tax: RM8.00

rating
Showing 1 to 9 of 33 (4 Pages)